Албена

България се представя на туристическата борса в Москва

За дванадесета поредна година България се включва в Международното туристическо изложение  INTOURMARKET, което се провежда от 11 до 13 март 2017 г. в Москва, Русия. Страната ни участва с национален щанд от 128 кв. м, организиран от Министерството на туризма.

Водещият слоган за дестинацията е „България – открий и сподели”, а фокусът е върху масовите и специализираните продукти – летен и културен туризъм, балнео-, СПА и уелнес, организиран детски и младежки туризъм и др. На него се представят пет неправителствени организации, общини, туроператори и туристически агенции.

В рамките на изложението на 11 март ще се състои българо-руска кръгла маса «Здраве и отдих – съвременни тенденции в развитието на туристическите услуги» с участието на министъра на туризма доц. д-р Стела Балтова. Поканени са представители на български и руски туристически организации, дипломати, кметове и експерти от общински администрации, както и представители на Федералната агенция по туризъм на Русия, Асоциацията на туроператорите на Русия, Руският съюз на туристическата индустрия и руски висши учебни заведения. На форума ще бъдат обсъдени актуални въпроси, свързани с развитието на балнеоложкия и рехабилитационния туризъм, сътрудничеството за насърчаване на детския отдих в българските черноморски и СПА курорти и др.

По време на борсата в Москва ще се състоят и други двустранни срещи, които ще набележат конкретни мерки за насърчаване на партньорството в областта на културния и поклонническия туризъм, регионалното сътрудничество и др.