курорт Албена

България се представя на две туристически изложения в Германия

България участва на Международното туристическо изложение F.re.e в Мюнхен, Германия, което се провежда от 22 до 26 февруари 2017 г. На него се очакват посетители от провинциите Бавария, Хесен, Баден-Вюртемберг в Германия и от района на Залцбург, Австрия. Това е най-голямото изложение в провинция Бавария, която се характеризира с един от най-високите средни доходи на глава от населението.

Страната ни се представя от Министерството на туризма с информационен щанд от 24 кв. м, на който участват Община Варна и компаниите „Албена“ АД, „Палахутев Травел“ ЕООД, „Одисея Ин“ ООД, „Съни Травел“ ЕООД.

В събитието участват над 1200 изложители от 60 страни и региони, а посетителите надхвърлят 120 000 човека.

В началото на този месец България участва в още едно изложение в Германия –  REISEN Hamburg 2017 – Die Messe für Urlaub, Caravaning, Outdorr & Rad в Хамбург (8-12.02.2017 г.). Посетителите в него са проявили голям интерес към културно-историческите обекти под егидата на ЮНЕСКО, природните ни богатства не само в близост до Българското Черноморие, но и към вътрешността на страната, т.нар. опознавателни турове. Отправени са множество запитвания за възможностите за къмпинги, конен, велосипеден, планински, приключенски и голф туризъм.

В тазгодишното издание на REISEN Hamburg 2017 – Die Messe für Urlaub, Caravaning, Outdorr & Rad са участвали 850 изложители, туроператори, туристически бюра, сдружения и съюзи от 67 страни и 368 региона. Броят на посетителите е над 71 000.  На българският щанд се презентираха Министерството на туризма, Община Варна и три компании.