Ангелкова в Лондон информационен щанд на България на изложението WTM 2018
Източник и снимка: Министерство на туризма

България се представи на най-голямото международно изложение за професионалисти в туризма WTM 2018 в Лондон

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри в Лондон българския щанд на най-голямото международно туристическо изложение за професионалисти World Travel Market (WTM) на 5 ноември 2018 г. Пространството в експозиционния център ExCeL, на което се представя страната ни, е с площ близо 296 кв. м. В щанда освен Министерството на туризма се включиха 23 туроператора, общини и организации.

Радвам се да ви приветствам на едно от най-важните събития в световната туристическа индустрия. Убедена съм, че вие успешно ще разкриете разнообразните възможности на страната ни като конкурентна дестинация за четири сезона, предлагаща широка гама услуги за морски, зимен и много видове специализиран туризъм, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова и пожела успех на всички участници.

Щандът ни разполага с модерни технически средства, които нагледно показват този потенциал като дестинация за висококачествен туризъм на разумна цена. България е позиционирана на борсата на видно място в списъка на изложителите. Тя присъства с дигитална реклама на официалния портал wtmlondon.com и на цифрови екрани в залата. На сайта на борсата има функции за разполагане на банери за страната ни, изпращане на имейл до България, публикуване на блог и др. Посетителите могат да се запознаят със забележителности и туристически обекти у нас чрез модерни IT средства и презентации.

В експозицията участват известни български курорти за летен, планински, балнео- и СПА туризъм, големи общини, летища, хотелиери, туроператори, фирми за туристическо обзавеждане и поддържане, клъстер за фестивали, СПА центрове и др.

Министър Ангелкова подчерта, че трета поредна година страната ни отчита рекордни данни за брой международни туристи и приходи в сектора. За първите девет месеца на тази година България е посетена от близо 8 млн. чужди туристи, което е близо 6 на сто ръст спрямо година по-рано. Приходите в отрасъла от международен туризъм през периода януари-август 2018 г. са над 2,8 млрд. евро – 7,2% ръст спрямо същия период на миналата година.

World Travel Market в Лондон е най-голямото в света изложение за професионална публика в сферата на туристическата индустрия. На форума в Лондон са над 5000 изложители от цял свят, акредитирани са повече от 3000 медии. В WTM-2017 г. се включиха 51 000 професионалисти, тази година интересът към борсата е още по-висок.