Баку 2018 откриване на изложението AITF 2018 в Баку
Източник и снимка: Министерство на туризма

България се представи на международното туристическо изложение AITF 2018 в Баку

България се представи като целогодишна туристическа дестинация при засилен интерес от професионалисти и гости по време на международното туристическо изложение AITF в Баку, което се проведе на 7-8 април 2018 г. за 17-и пореден път.

И през 2018 година България бе страна-партньор в международната борса в Азербайджан.

AITF е водещото международно туристическо изложение в Кавказкия регион. България показа възможностите си за културно-исторически, спа, винен, гурме, летен и зимен туризъм с информационен щанд от 63 кв. м, организиран от Министерството на туризма. Щандът бе удостоен с награда на изложението.

При откриването на AITF зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева поздрави участниците от името на министър Николина Ангелкова и отбеляза, че страната ни притежава много възможности за масов и специализиран туризъм с високо качество.

На откриването на форума бе и Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН. Официални гости на церемонията бяха български народни представители – членове на Комисията по икономическа политика и туризъм на Народното събрание на Република България.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и вицепрезидентът Мехрибан Алиева посетиха щанда на България. Те разговаряха с българските представители и приветстваха усилията за насърчаване на двустранните отношения в областта на туризма между държавните институции и бизнеса. Г-н Алиев подчерта, че двете страни имат приятелски отношения и отбеляза, че е изключително важно те да се развиват и в бъдеще.