Дунав мост 2

България и Румъния дискутират развитието на сътрудничеството в областта на културно-историческия туризъм

Министерството на туризма организира двустранен форум на тема „Дълга ваканция или кратки пътувания – добре дошли в България през цялата година“ на 30 март 2017 г. в Букурещ, Румъния. Събитието се открива от заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

Във форума участват повече от 100 хотелиери и туристически агенции, които дискутират въпроси, свързани с възможностите за развитие на кратки пътувания като city breaks и дълъг уикенд, предлагането на по-атрактивни туроператорски пакети за туристи от двете и страни.

В рамките на платформата е застъпено и сътрудничеството в областта на културно-историческия туризъм чрез създаване на съвместни проекти и разширяване на позициите на целеви за България и Румъния пазари чрез диверсификация на предлаганите продукти – комбинирани пътувания и специализиран туризъм.

Представители на Министерството на туризма, кметове и други представители на местната власт, ръководители на регионални туристически администрации, организации, асоциации също участват във форума. Събитието се организира със съдействието на Посолството на България в Румъния и Почетното консулство на страната ни в Плоещ.