туристическо лого на България туристическо лого на България
Снимка: Министерство на туризмаИзточник: БТА

България и Гърция ще си сътрудничат в областта на туризма

Правителството одобри проект на Програма за съвместни действия между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма на Гърция в областта на туризма за 2020-2022 г., съобщи пресцентърът на кабинета.

Двете страни декларират готовност да засилят приятелските си отношения и да допринесат за допълнителното развитието на сътрудничеството в областта на туризма.

България и Гърция ще насърчават съвместното си сътрудничество, както за развитие на видовете туризъм с най-голям потенциал за привличане на туристи, така и в областта на инвестициите, квалификацията на кадри, създаването и развитието на организации за управление на дестинациите, организиране на съвместни инициативи по случай 140-та годишнина от установяване на дипломатически отношения, международни организации в областта на туризма и др.

Гърция е сред основните туристически пазари за страната ни. За периода януари – ноември 2019 г. Гърция заема втора позиция по брой туристически посещения на чужденци в България, като се отчита ръст от 5,2% спрямо същия период на предната година. Данните на Националния статистически институт показват, че и през 2018 година Гърция е била втора сред входящите туристически пазари на България.