курортен комплекс Албена курортен комплекс Албена
Снимка: Юлиана НиколоваИзточник: The Daily Mail

България е далеч по-евтина от Ница и почти толкова хубава

Черно море има дълбоки сини води и златист пясък.

Варна? Това е в България, третият по големина град в бившия източен блок и негова морска столица, пише Винсънт Граф в репортаж за британския нестник The Daily Mail на 15 януари 2018 г.

Немски и полски туристи са идвали в тази част на Черно море от десетилетия, но Варна сега иска да се отвори за британците – което обяснява защо градът е толкова развълнуван от пристигащите с easyJet.

В свят, където всеки град се ребрандира във Венеция на Севера или в Париж на Юга, този ивица на България смята, че може би това е новата Ривиера.

„Варна е толкова слънчев, колкото и Ница, плажовете са хубави, но Варна е една трета от цената там“, казва туристически гид. И вие можете да долетите тук от Великобритания за по-малко от £ 60 с връщане.

Има наистина две Варни. Самият град – място на готини клубове, хубави хора и много история, а след това има и курорти на няколко мили от центъра.

Хотелите са елегантни и модерни, със специален акцент върху семейните туристи, за разлика от центъра на града, който има атмосфера за възрастни. Това е най-ценната плажна почивка, която открих в Европа, посочва авторът.