Снимка: ЕМА-РусеИзточник: БТА

Аудиогид ще води посетителите из експозициите на Екомузея в Русе

Аудио-театрален гид ще разказва на посетителите за експозициите на Екомузея с аквариум в Русе (ЕМА-Русе). Той е създаден по проект, финансиран от Министерство на културата, съобщи уредникът в отдел „Природа“ към Русенския музей Венцеслав Петков.

Гидът е с атмосфера, разказ със съпътстващо озвучаване с привнесен драматизъм и акцентиране върху важното по подходящ начин. За целта са използвани уменията на актьори, композитори и режисьори, които са създали от всяка тема кратък, но запомнящ се аудиотеатър.

Създадени са 13 теми. Всяка от тях представлява до триминутен аудиоспектакъл. Както всички подобни продукти и този е с възможност да се избират конкретните теми според начина на обхождане на експозицията на Екомузея.

„Продуктът е изработен на пет езика – български, английски, румънски, френски и немски език. Самият аудиогид е достъпен след сканиране на генериран QR-код, разпечатан върху рекламна картичка. Посетителите ще могат да го използват от началото на идния месец“, обясни Петков.

Той каза още, че над 20 хил. души посещават годишно Екомузея в Русе. От тях 20% са чужденци, като най-многобройни са румънските туристи.