Министър Ангелкова портрет министърът на туризма Николина Ангелкова
Снимка: Министерство на туризмаИзточник: Darik News

Министър Ангелкова: От 10 дни масово отменят резервации, секторът е в тежко положение

За масово отменяне на резервациите през последните 10 дни съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Във връзка с пресконференцията, която по-рано днес туристическия бранш и представителите на сектора, както туроператори, така и хотелиери изразиха своите притеснения, бих искала като министър на туризма да ги подкрепя. Секторът в момента се намира в изключително тежко положение. Буквално в рамките на десетина дни назад се започнаха изключително сериозна отмяна на резервациите. Разбирам сектора, но от друга страна виждате какво е положението в страната“, обясни Ангелкова на 13 март 2020 г., цитирана от Darik News.

„Разбираме, че не само сектор туризъм, транспорт и свързаните сектори са в изключително тежка ситуация. В непрекъснат диалог съм с представители на бранша. Още от началото на месеца, също така съм в непрекъснат диалог с моите колеги министри на туризма с оглед на мерките“, каза още министър Ангелкова и добави, че все още никой не е наясно колко дълго ще продължи тази ситуация.

„Виждате, че правителството, парламента, правим всичко възможно така че максимално да се борим с разпространението на вируса. Мога да ви уверя, че всичко, което Националният щаб препоръчва ние изпълняваме, защото здравето на хората е на първо място“, подчерта тя.