форум щанд на Албена АД
Източник и снимка: Албена АД

Албена взе участие в Десети юбилеен Черноморски туристически форум

Ваканционно селище Албена взе участие в Десети юбилеен Черноморски туристически форум, който се проведе в гр. Варна в периода 27-29 септември 2017 г. Тази година неговата тема е „Местната идентичност и глобалният туризъм“. Организатори са Община Варна и Варненска туристическа камара, със съдействието на Министерството на туризма.

Събитието се провежда под патронажа на Министъра на туризма Николина Ангелкова, кмета на град Варна Иван Портних и с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

Форумът се откри на Международния ден на туризма 27 септември. В събитието участваха представители от посолствата на Южна Африка, Виетнам и Азербайджан, както и от побратимените на Варна градове Харков (Украйна) и Да Нанг (Виетнам), български общини, регионални исторически музеи, общински предприятия и туристически сдружения от Варна, Ловеч, Казанлък, Шумен, Стара Загора, Чепеларе, Разград, Бяла Черква, Каварна, Търговище, Хасково, Стрелча, неправителствени организации, представители на висши училища, курортни комплекси, туроператори, хотелиери и ресторантьори.

Във форума бяха обсъдени и дискутирани множество актуални теми свързани с българския туризъм. Във фокуса на тазгодишната тема бяха поставени важни въпроси за местната идентичност в контекста на глобалния туризъм.

Участниците имаха възможността да споделят свои добри практики, да поставят въпроси или да изкажат мнение за разработването на туристически продукти на основата на местната идентичност и предлагането им през четирите сезона на годината.