представяне на новата услуга на Албена
Източник и снимка: Албена АД

Албена предоставя нова услуга на гостите – компенсация при проблеми с полетите

Албена е първата българска туристическа компания, която ще осигурява на гостите си възможност още при настаняване да заявяват компенсации за забавяне или отмяна на полетите, с които пристигат в комплекса.

„Така ще предоставяме по-високо качество на обслужването“ – по този начин изпълнителният директор на Албена г-н Красимир Станев представи предстоящото партньорство с компанията Refundor, която се занимава с осигуряване на компенсации за пътници, чиито полети са закъснели с повече от 3 часа или са отменени по различни причини.

Заявяването на компенсации ще става на хотелските рецепции, където служителите ще използват специална онлайн платформа, за да съдействат на своите гости. При изплащане на компенсация, Refundor удържа от пътника 25% комисионна от обезщетението, което може да е в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието между точките на излитане и кацане и от закъснението на самия полет.

Refundor позволява на гостите да получат компенсация, когато летят с европейска авиокомпания в рамките на Европейския съюз или извън него. Има случаи, в които се отказва изплащането на такова обезщетение – когато причината за забавянето е метеорологичната обстановка, стачка или бедствие, независещо от самата компания. Въпреки това от Refundor съветват да сигнализираме и за такива случаи, защото често авиокомпаниите не са искрени в обяснението за закъснението на полетите, обясниха представители на компанията, които се срещнаха с ръководството и с хотелските управители на Албена.