панорама на курортен комплекс Албена панорама на курортен комплекс Албена
Източник и снимка: Албена АД

Албена е първият Европейски курорт на спорта

На официална церемония в Европейския парламент на 4 декември 2018 г. ваканционно селище Албена получи приза Европейски курорт на спорта за 2019 година.

Наградата е първа в историята на номинациите за Европейски градове и региони на спорта и високо признание за усилията на Албена да бъде популяризиран активния начин на живот и почивка.

Под мотото „Спортни по природа“ стартира кампанията за 2019 година, по време на която Албена ще бъде домакин на над 100 национални и международни събития, сред които 5 Европейски шампионата – по тенис на маса, тенис на корт, футбол, хокей на трева и петанк.

Албена се нарежда сред най-елитните спортни селища в Европа благодарение на отличната инфраструктура и инвестициите в подобряването и през последните години, което позволява практикуването на повече от 40 спорта за хора от всички възрасти.

„Популяризирането на здравословния начин на живот, опазването на природата и подобряването на достъпната среда са сред мисиите ни като Европейски курорт на спорта. През 2019 празнуваме 50-години от създаването на Албена, което е още една причина да представим уникалната красота на нашия регион в цяла Европа“ – заяви при получаването на приза Маргита Тодорова – директор Маркетинг и Експлоатация на ваканционния комплекс.