National Board of Tourism

Албена АД с приз от форум Работодател на годината 2017

Работодател на годината 2017

Работодател на годината 2017

Албена АД получи престижен приз от форум „Работодател на годината 2017“, организиран от Агенцията по заетостта.

Официалната церемония се състоя в София, като на форума бяха отличени 12 от най-изявените работодатели от цялата страна. Те бяха разделени в две категории – „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“ и „Работодатели със значин принос на регионалния трудов пазар“.

Наградите на отличените компании бяха връчени от министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и заместник – министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров.

Във втората категория на форума на Агенцията по заетостта за регион Варна отличието получи „Албена“ АД, к.к. Албена. Една от най-големите хотелиерски компании в България с множеството си дъщерни фирми в областта на туроператорската дейност, медицината, балнеологията, транспорта, и др. е осигурила 6-месечна заетост на 676 безбработни лица от всички групи на пазара на труда. Наетите са 48 младежи до 29 години, 31 продължително безработни, лица над 50 години, хора с увреждания и др. 60 от тях са от община Крушари, която е с висок процент на безработица.

Exit mobile version