Работодател на годината 2017 форум Работодател на годината 2017
Снимка: Агенция по заетосттаИзточник: Албена АД

Албена АД с приз от форум Работодател на годината 2017

Албена АД получи престижен приз от форум „Работодател на годината 2017“, организиран от Агенцията по заетостта.

Официалната церемония се състоя в София, като на форума бяха отличени 12 от най-изявените работодатели от цялата страна. Те бяха разделени в две категории – „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“ и „Работодатели със значин принос на регионалния трудов пазар“.

Наградите на отличените компании бяха връчени от министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и заместник – министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров.

Във втората категория на форума на Агенцията по заетостта за регион Варна отличието получи „Албена“ АД, к.к. Албена. Една от най-големите хотелиерски компании в България с множеството си дъщерни фирми в областта на туроператорската дейност, медицината, балнеологията, транспорта, и др. е осигурила 6-месечна заетост на 676 безбработни лица от всички групи на пазара на труда. Наетите са 48 младежи до 29 години, 31 продължително безработни, лица над 50 години, хора с увреждания и др. 60 от тях са от община Крушари, която е с висок процент на безработица.