National Board of Tourism

Албена АД с отличие за Специализиран туризъм 2017

награда за Албена АД

награда за Албена АД

Албена получи наградата на Министерството на туризма за „Специализиран туризъм”.

Ваканционно селище “Албена” спечели годишната награда на Министерството на туризма в категория “Специализиран туризъм”. Призът е за събитието „5-звезден шахматен мач под небето”, което се проведе на покрива на новия петзвезден хотел “Парадайз блу”.

Албена оглави класирането с 49,43% от вота на публиката, като на второ масто се нареди кандидатурата на Златни пясъци – Сентидо Мареа хотел с 32,14%. Трети с 10,97% е Български съюз по Балнеология и СПА туризъм, следван от голф комлексите Блексирама и Лайтхаус съответно с 6,07 % и 1,39%.

В уникалния шахматен мач участваха пет звезди – световният ни шампион Веселин Топалов срещу Дрийм тийм, в чийто отбор бяха братята Кубрат и Тервел Пулеви, както и двамата шампиони Момчил Петков и Диян Самуил Костов. В помощ на младите шампиони и боксови звезди се включи и европейската шампионка по шахмат Габриела Антова. Специалната партия бе отразена пряко в социалните мрежи от дрон, като по този начин се представи новия хотел, просторното море, красивия плаж и съхранената природа, завърши реми след предложение на Топалов.

Тържествената церемония се състоя в Централния военен клуб в София на 12 декември, а на събитието присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри, кметът на София Йорданка Фандъкова, депутати, представители на туристическия бранш, на бизнеса, неправителствени организации и медии. Наградата Златна роза – символ на България, и грамота, от името на ваканционно селище „Албена“ получи ръководителя на сектор „Спорт“ Руслан Йорданов.

Exit mobile version