аквапарк Аквамания
Източник и снимка: Албена АД

Аквамания отново сред най-добрите водни паркове в Европа

За поредна година аквапарк „Аквамания“ е в Топ 25 сред най-добрите водни паркове в Европа, сочи класацията на Travelcircus. В нея попадат още два български атракциона – Aqua Paradise – Несебър и Action Aquapark – Слънчев бряг.

Водното чудо в Албена е с големината на 5 футболни игрища и разполага с уникални атракции за деца и възрастни.

Посетителите имат възможност да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „Про Рейсър“, да изкачат 20 – метровата кула, да изпитат тръпката от рафтинга на 183 – метровия „Мамут“. Могат да се насладят и на още атракции, които покачват адреналина на макс: 191 – метровото „Торнадо“, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77 – метровата пързалка за отвесно спускане „Free FALL“. През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река“ и бързеите на „Дивата река“, сред скалисти каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специални ефекти. Децата попадат в един приказен свят с детски площадки, с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни като детското „Торнадо“ (KIDZ Tornado), „Про Рейсър“ (KIDZ Racer), „Туистър“ (KIDZ Twister) и „Мини река“ (KIDZ Mini River). Шеметни водни ефекти и фонтани провокират въображението на децата в „Космическата палуба на Костенурката“ или в „Лагуната на лунния кратер“. Запомнящо се преживяване е изкачването по пътя за спускане от пързалките. Там откриват мистериозното устройство за телепортация, „Старгейт“.

Аквапарк „Аквамания“ е и предпочитано място за рождени дни, тийм билдинги и много други събития, които можете да прекарате с любима компания, докато се забавлявате на всички атракциони.