Ангелкова коприна Берлин министър Ангелкова на 9-та министерска среща за проекта „По пътя на коприната“
Източник и снимка: Министерство на туризма

9-та министерска среща за проекта „По пътя на коприната“ в Берлин

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в деветата министерска среща по проекта „По пътя на коприната“ на 6 март 2019 г. Дискусията се организира от Световната организация по туризъм (СОТ) и се провежда в Берлин в рамките на международното туристическо изложение ITB.

От създаването си програмата „По пътя на коприната“ е допринесла значително за поставянето му като международно признат, културен и туристически маршрут, а интересът в последните години непрекъснато нараства, каза министърът. Тя допълни, че за България, като страна част от Западният път на коприната, е изключително важно да участва активно във всички фази на развитието на инициативата.

Ние бяхме домакини на втория международен семинар „По Западния път на коприната“ и направихме национален анализ за наследството ни, което е част от инициативата, информира министър Ангелкова. Участието ни в този пилотен проект хвърли светлина върху туристическия потенциал на проекта „По пътя на коприната“ и общите ползи от работата по утвърждаването му.

Министърът на туризма на България изтъкна още, че може да се обмисли проект за събиране и обобщаване на информация за инициативата, която да се използва като обща база данни за туристическия потенциал на „По пътя на коприната“.