ракия
Източник и снимка: Rakia & Spirits Fest

7. издание на международното изложение Rakia & Spirits Fest 2019 в НДК

Седмото издание на международното изложение Rakia & Spirits Fest 2019 събира на 29 и 30 ноември в НДК производители и гости от страната и чужбина.

Rakia & Spirits Fest 2019 ще представи над 300 вида ракии и спиртни напитки от Балканите и света.

На най-голямото меджународно изложение на спиртни напитки на Балканите ще участват над 20 български производители, както и такива от Северна Македония, Гърция, Турция и Сърбия.

Престижното събитие привлича за поредна година и туристите от съседните ни държави, като най-големите групи, почитатели на този вид кулинарен туризъм, са от Сърбия и Северна Македония. На фестивала ще присъстват и официални гости от посолствата на Косово, Грузия, Турция и Испания.

Ще могат да се дегустират многообразие от отлежали сливовици и други ракии от съседна Сърбия, най-доброто от македонската дестилерия Тиквеш, гръцко ципуро и узо, а специалисти на турското раки ще демонстрират с аптекарска точност пропорциите на лед, вода и раки. Ракия от пъпеш, тиква и фурми са само част от плодовото разнообразието, което ще видите на фестивала.

На щандовете, които ще предлагат разнообразие от напитки, посетителите ще бъдат посрещани от експерти и професионалисти в бранша. Не само тези, които идват за първи път на Rakia & Spirits Fest 2019, но и редовните посетители ще бъдат изненадани от големия избор и разнообразия от напитки.

Посетителите на Rakia & Spirits Fest 2019 ще могат да се насладят на хранителна зона с гурме специалитети, сочни меса и традиционни наши и балкански мезета.

За доброто настроение на фестивала ще се погрижат музикантите от Echoo Balkan Samba. Те ще забавляват посетителите тази година и през двата дни на фестивала.