Албена ваканционно селище Албена от птичи поглед
Източник и снимка: Албена АД

5 от хотелите на Албена АД получиха сертификат Travelife

Хотелите Фламинго Гранд, Парадайс Блу, Гергана, Калиакра и Лагуна Гардън във ваканционно селище Албена получиха своите сертификати по системата за устойчиво развитие Travelife.

Сертифицирането им премина през три основни етапа – Travelife Engaged, Travelife Partner, Travelife Certified. Признанието е награда за постигнатите резултати и огромна мотивация да продължаваме напред и направим Албена чист, „зелен” оазис.

За следващият туристически сезон предвиждаме и изграждане на система и съоръжения за оползотворяване на биоразгадимите хранителни отпадъци в комплекса.

Това е само една от много инициативи, с които в Албена целим да превърнем комплекса в зелено място за почивка на море сред естествена, девствена и непокътната природа.

Системата за устойчиво развитие Travelife е инициатива създадена през 2007 г., чиято мисия е да налага устойчиви бизнес практики в туристическата индустрия. Над  200 туроператори, сред които са и нашите партньори от TUI и Thomas Cook използват Travelife, за да осъществяват мониторинг върху дейността на своите доставчици на туристически услуги.