джаз фестивал в Банско джаз фестивал в Банско
Източник и снимка: Община Банско

20-ти юбилеен Международен джаз фестивал в Банско

В разгара на лятото, звездни джазмени ще нажежат въздуха в планинския град. Поводът е повече от грандиозен – 20-то издание на Международния джаз фестивал в Банско.

От 5 до 12 август редица големи музиканти ще стъпят на сцената в Банско, за да станат част от историята на най-големия летен фестивал в България. Програмата на юбилейното издание обещава да подари вълнуващи джаз вечери, в които всеки да открие своята музика и да се наслади на изпълнението на любими изпълнители и групи.

Една от най-добрите последователки на Ела Фицджералд – Пати Остин, ще завладее с магичния си глас публиката. Тя е разработила богат репертоар от песни на Фицджералд във връзка с навършването на 100-годишнината от рождението й.

От 24 до 26 август сцената в курортния град е запазена за „Банско Опера Фест”. Фестивалът ще очарова почитателите на класическото изкуство с три световно известни произведения. Под открито небе, три последователни фестивални вечери ще бъдат представени балетната постановка „Лешникотрошачката”, операта „Джани Скики” и мюзикъла „Котките”.

Посетете Банско през август и се убедете, че заслужено е наричан фестивалната столица на България.