летище Бургас летище Бургас
Снимка: Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АДИзточник: БНР

145 израелски туристи пристигнаха с първия чартър за сезон на летище Бургас

145 израелски туристи пристигнаха с първия чартърен полет за туристическия сезон на бургаското летище. Те ще бъдат настанени в хотели в “Слънчев бряг“. Според ръководството летището 1 милион пътници се очаква да преминат през морската аерогара до края на годината.

С два полета от Тел Авив пристигнаха първите организирани групи чуждестранни туристи по Южното Черноморие вечерта на 13 май 2021 г. Летището положи много усилия, за да популяризира България като сигурна и безопасна дестинация, каза главният изп. директор на фирмата концесионер Франк Кванте и подчерта:
„Утре очакваме решение относно полетите между Русия и България, което за нас е от огромно значение, тъй като пътниците от Русия са вторите по численост на летище Бургас“.

Заради сложната ситуация в Израел до края на месеца се очакват по-малко туристи от предварително направените резервации, заяви почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов:

„Тези ракети, които са в Израел, започват да объркват нещата. Много е трудно със записванията. Много са малко хората по самолетите, страхуват се“.

Страхуваме се, на летището преди полета се наложи да се крием в бомбоубежище, ситуацията е много лоша, децата бягат атаките са силни, казаха израелските граждани

На 5-и и 6-и юни по Южното Черноморие се очакват първите туристи от Германия и Великобритания.