вело Варна велообиколка на Варна
Източник и снимка: Сдружение "Варна - Европейска младежка столица“

12 гида на велосипеди показват Варна на туристите

Варненският велоклуб „Устрем“ започва обучение за гидове и разработване на алтернативен туристически продукт в морския град.

От 4 ноември 2017 г. 12 младежи ще са в основата на новата концепция за велосипедни обиколки, предназначени за туристи във Варна.

Сред изискванията към участниците в обучението за велогидове са да умеят да карат колело, да владеят говоримо английски език и да са на възраст между 16 и 35 години.

Организаторите са осигурили велосипеди за времето на обучението. Заниманията ще са под формата на работни срещи два пъти през седмицата и практически занимания в някой от дните на уикендите.

Темите, върху които ще се работи, са проучване на чужди практики, маркетинг и реклама, изграждане на концепция, разработване на тематични маршрути, водене на велосипедни групи и боравене с велосипеда и отстраняване на внезапно възникнали повреди.

Начинанието е безплатно за участниците и е част от проект „Велообиколка Варна 2017“ на колоездачния клуб „Устрем“, финансирано от Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“.