Св. Св. Константин и Елена курортът Св. Св. Константин и Елена преди и сега
Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена АД

110-годишнината на курорта Св. Св. Константин и Елена честват и в Русия

В Москва представят традициите на курорта в гроздолечението, морелечението и възможностите му като целогодишна СПА, Уелнес и Кулинарна дестинация.

110 годишнината на първия български морски курорт Св. Св. Константин и Елена ще бъде чествана и в Русия. На 3 декември 2018 г. от 18.30 часа в Българския културен институт в Москва ще бъде направена презентация на курорта – дългогодишните му традиции в гроздолечението, морелечението, климатолечението, съвременният комплекс с новите хотели и СПА центрове, лечебните свойства на минералните води, условията за ваканция, спорт, рехабилитация, грижи за здравето, възможностите за културен и кулинарен туризъм.

Като продължение на празниците на гроздолечението и виното, които са част от съпътстващата програма за годишнината, гостите на събитието в Русия ще дегустират селекция български вина.

Осигурена е и томбола с награди – лечебни програми с минерална вода, СПА ваканции и терапии, юбилейни книги, сувенири от термалния комплекс в курорта.

Ще бъде представена и пътуващата фотографска експозиция „110 години Св. Св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация“, като Москва е третият град-домакин, след успешното гостуване на фотографиите в Берлин и Прага. Изложбата проследява повече от вековното развитие на курорта с десетки черно-бели и цветни архивни фотоси и рисунки. Представя възможност зрителят да се запознае с историята, културата, традициите и настоящето на курорта, да се докосне до живописното му крайбрежие.

В Москва събитието се осъществява със съдействие на Община Варна, Националното представителство по туризъм на Република България в Руската Федерация, Български Културен Институт – Москва и туристическа агенция „Солвекс“.