курортът Св. Св. Константин и Елена курортът Св. Св. Константин и Елена
Източники снимка: Св. Св. Константин и Елена АД

10-та благотворителна кампания „Изкуството за деца в нужда” на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”

10-тата благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда” ще подкрепи повече от 120 деца в неравностойно положение от Варна и региона.

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” обявява началото на 10-тата благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда”, в подкрепа на деца, младежи и девойки в неравностойно положение.

От своето начало през 2009-та година досега, каузата за набиране на средства за подрастващи в риск чрез продажбата на произведения на изкуството, успя да привлече дарители от цялата страна. Постоянно e участието не само на художници и галерии, които даряват картини за кампанията, но и на институциите и частните лица, които ги откупват в подкрепа на децата – за тяхното образование, включване в проекти и курсове, свободно време, по-добра среда на живот и личен комфорт.

10-тата благотворителна кампания е в името на повече от 120 деца от ЦНСТ „Изгрев”, ЦНСТ „Другарче”, ДДЛРГ „Княгиня Надежда” и Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Кривня. Ще бъде подпомогнато и висшето образование на студенти-отличници по стипендиантските програми „Туризъм”, „Здраве чрез СПА” и „Изкуства”. Благотворителният каталог на Фондацията предлага повече от 200 творби на наши и чужди автори – живопис, графика, рисунка, малка пластика, фотография.

Кампанията ще премине през следните етапи – от 18 октомври до 4 декември произведенията от каталога на Фондацията могат да бъдат откупени в обособеното арт пространство на Хотел Балнео & СПА Азалия, чрез интернет-кампания в foundation.bg и във Facebook на facebook.com/foundation.bg. На 5 декември в Галерия Графит е ежегодния благотворителен коктейл, на който всички творби участват в групова изложба и също могат да бъдат откупени.